Het heeft bij mij een deur geopend naar een vrijer leven.

Vandaag is het eerste Pinksterdag. Een feestdag die nooit veel voor me heeft betekend, tot een jaar geleden. Ik ben gelovig opgevoed en begreep als kind de betekenis van Pinksteren niet zo goed.
Apostelen die de Heilige Geest kregen uitgestort, als vuurvlammen vanuit de hemel. Een vreemde taal die ze vervolgens gingen spreken om daarna de wereld in te trekken om de mensen te vertellen over de leer van Jezus. Het klonk me wat vreemd in de oren.

Tijdens mijn ayahuasca, mijn innerlijke reis (2 maart 2019), ervaarde ik een fel licht vanuit de hemel en die “sloeg” in mijn borstkas. Mijn lichaam stond in vuur en vlam. Ik werd verrast door allerlei emoties die tegelijk door mij heen kwamen: blijdschap, gelukzaligheid, maar ook intens verdriet kwam los en nam bezit van mij. Het verdriet kwam van zo diep, ik kon niet meer stoppen met huilen, het leek ook een eeuwigheid te duren. Daarna kwam er rust en vrede van binnen.
Na dit gebeuren heb ik me nooit meer hetzelfde gevoeld. Ik voel me herboren en voel me continue verbonden met iets dat groter is dan ik zelf ben (God, de Bron, het Universum.. hoe je het ook noemen wilt). Hierdoor voel ik me nooit meer alleen. Daarnaast heb ik het sterke gevoel een missie te hebben!

Ik ervaar de drang om iedereen te vertellen wat me is overkomen en iedereen te vertellen dat er meer is. Dat God bestaat in welke vorm dan ook.. Nu zie ik God niet meer als de man met de baard, maar als een oerkracht waar wij deel van uitmaken. Hoe mooi is dat!!
Mijn broer speelt een belangrijke rol in deze ayahuasca. Ik mocht hem vergeven en zeggen dat ik van hem hield, waardoor ik dit verlichtingsmoment mocht ervaren. Mijn broer heeft jarenlang ‘Zijn Woord’ verkondigd dat ik niet begreep. Na de ayahuasca zagen we elkaar weer na een breuk van 2,5 jaar en we spraken dezelfde taal. Ik begreep ineens waar hij al die jaren over had gesproken. Ik leek een level te zijn ‘geshift’ en nu begreep ik wat hij al die jaren probeerde te vertellen.. Onze band is sindsdien nog nooit zo sterk geweest.
De apostelen spraken ook een nieuwe taal…

De overeenkomsten met mijn ervaring en de betekenis van Pinksteren kan ik niet ontkennen. Of je het nu de Heilige Geest noemt, verlichtingsmoment of één met God.. Het doet me beseffen dat het uiteindelijk niet uitmaakt welke naam je er aan geeft. Het heeft mijn leven veranderd en Pinksteren is nu niet zomaar een vrije dag, maar een feestdag voor mij!
Ik ben wakker geworden!

Ik besef dat je misschien denkt: “ayahuasca.. wat eng! Niks voor mij!” Of misschien raak je geïnteresseerd en ga je googelen. Weet dan dat een ayahuaca voor een ieder anders is. Iedereen heeft zijn eigen reis te maken. Je ruimt letterlijk je binnentuin op.
De reden dat ik je dit verhaal vertel, is niet dat ik je wil overtuigen dat je een ayahuasca moet gaan doen. Het heeft bij mij een deur geopend naar een vrijer leven. Echter zijn er ook andere wegen…