Ken je dat gevoel?

Whaa, volle kop, onrust, stress, geen tijd voor mezelf, overlopen, van alles moeten…
Ken je dat gevoel?
Ik wel!

Als kind had ik altijd al een sterk gevoel van zelfstandigheid, drang naar vrijheid. Dat gevoel werd enorm versterkt toen ik met 18 jaar het huis uitging en mezelf wilde bewijzen (vooral naar mijn ouders toe) dat ik het prima alleen kon. Hulp vragen zag ik als een zwakte en ik legde de lat voor mezelf behoorlijk hoog. Het voelde als het opboksen tegen de grote wereld en ik voelde me daarin ook vaak alleen staan. Doelen stellen, hard werken en gaan..

Ik beet me vast in wat ik wilde, maar voelde daarbij veel druk van buitenaf, die ik achteraf gezien zelf creëerde.
Bij het woord ‘moeten’ gingen mijn nekharen al omhoog staan. Van wie moet dat? Ergens voelde ik een allergie voor dat woord.. Ik had vaak het gevoel dat dingen me werden opgelegd en ik moest al zo veel.
Eenmaal getrouwd leefde ik een gelukkig, leuk, maar druk bestaan; moeder van twee kleine kinderen, echtgenote van een leuke man die ook samen leuke dingen wilde doen, gelukkig:-), een bedrijf runnen in de fotografie en werken in het ziekenhuis als verpleegkundige en dan ook nog mijn sociale contacten die ik graag wilde onderhouden Ergens voelde ik me ook nog trots als mensen aan me vroegen; hoe doe je dat toch allemaal? Ik genoot van alles wat ik deed, maar tijd voor mezelf nam ik niet.
Een seminar van Jan Geurtz heeft bij mij veel verandering gebracht in mijn manier van denken. Een besef dat ik zelf niet mijn gedachten ben en dat ik negatieve gedachten kan ombuigen. Dat maakt dat ik ik door anders te denken, andere beslissingen ging nemen en dat vervolgens mijn omgeving anders op mij ging reageren. Ik voelde dat mijn kwaliteit van leven hierdoor enorm toenam . Het gevoel zelf te kunnen creëren vanuit een flow in plaats van ‘moeten’. Het ‘moeten’ werd ineens een verlangen naar ‘anders willen’.
Ik ging mijn gedachten observeren en ging ook vaker de vraag stellen aan mezelf; Van wie moet ik dat eigenlijk?
Meestal kwam ik dan op het antwoord, dat ik zelf diegene was. Door de dagelijkse verplichtingen, patronen waarmee ik was opgevoed, verantwoordelijkheden naar anderen toe, altijd voor anderen willen klaarstaan en mezelf wegcijferen, had ik een wereld van ‘moeten’ gemaakt.
Ik kwam er achter dat ik altijd maar wil voldoen aan de verwachtingen van anderen. Maar verwachtte die ander dat dan wel? Of dacht ik alleen maar dat die ander dat verwachtte?
Ik besefte een keuze te hebben anders te willen en rust te creëren in mijn leven door anders te gaan denken. betekent vrijheid!.
Wil je ook anders leren denken, gedachten leren ombuigen, meer rust in je hoofd en in je leven, maar weet je niet goed hoe? Voel je vrij om de stap te nemen om hulp te vragen. Je moet het zelf doen, maar ik wil je graag helpen.